JUHA OD DIVLJAČI SA KOBASICAMA
Sastojci:
- 1 1/2 čiste juhe od divljači
- 25 dag zečijeg ili srnećeg mesa bez kostiju
- 1/2 vezice zelenog peršuna
- 4 dag svježe slanine
- 1 manja glavica luka
- 1 žemlja ili pwcivo
- janjeća crijeva
- malo ulja
- 1 vrećica ribanog parmezana
- sol
- papar
Priprema:
Sameljite zečije ili srneće meso, dodajte sitno kosan, propržen luk, kosani češnjak, sitno kosan peršun, žemlju natopljenu u mlijeko, sol, papar i dobro rukom izmješajte. Dodajte sitno kosanu svježu slaninu, još jednom dobro izmješajte i time punite janjeća crijeva te oblikujte male kobasice. U dubljem loncu na ulju propecite kobasice pa, kad se zarumene, prelijte ih juhom od divljači koju ste prethodno skuhali. Kuhajte oko 1 sat pa dodajte oguljenu rajčicu izrezanu na kocke i makarone. pustite da se sve do kraja skuha. Kao prilog u svaki tanjur uspite žlicu ribanog sira parmezana.
By: Zlatan Sitarević