LOVAČKA JUHA
Sastojci:
- 1-2 kg sitnine od razne divljači,
- 10 dag peršina u korijenu,
- 5 dag celera u korijenu,
- 10 dag luka,
- 10 dag brašna,
- 8 dag masti,
- 2 žemlje (ili bijeli kruh),
- 3-4 litre vode,
- ocat,
- majčina dušica,
- đumbir,
- orašac,
- kumin,
- lovorov list,
- papar u zrnu i sol.
Priprema:
Sitninu od zeca ili srne, srce, pluća, jetra, nekoliko komada pernate divljači skuhajte s mrkvom, peršunom, celerom, lukom, soli, paprom, ocatom i začinima. ocijedite bistru juhu i zapržite s tamnom zaprškom od ulja i brašna i dobro prokuhajte. Dodajte natrag u juhu kuhano povrće narezano na listiće, čisto meso koje ste odvojili od kosti i odstranili mu žilice. Dotjerajte okus. Neposredno prije serviranja u juhu dodajte pržene kocke od žemlje ili bijelog hljeba.
By: Zlatan Sitarević